Kedves Látogató!

Köszöntjük a Vrinda Család magyarországi honlapján.

A Vrinda Család egy világméretű hindu vaisnava közösség, szervezet neve, vagy ahogy mi szeretjük mondani egy lelki család, testvériség neve.

Az, hogy valami lelki – vagy más szóval szellemi, spirituális – természetű az arra utal, hogy örök, vagyis az anyagi világ változásainak nincs alávetve. Következésképp a Nagy Vrinda Családnak mindenki tagja, hiszen lelki szinten mindannyian testvérek vagyunk. Ez a honlap a Bhakti Alóka Paramadvaiti Szvámi által alapított világszervezet honlapja, amely az eredeti „nagy család” fájának egy kis ága. Bevezetésűl álljon itt tőle néhány szó:

 „A védikus hagyományok utat mutatnak ahhoz, hogy minden ember jólétben élhessen. Arra tanítanak, hogy óvjuk a gyengéket és a rászorulókat. A Bhagavad-gítá egyik fő mondanivalója, hogy mindenképpen ki kell állnunk az igazság mellett. Földanyánk kétségbeejtő állapotba került, melyre fel kell hívjuk az embernek figyelmét. Szóljunk minden olyan más iskolához tartozó testvérünknek, akik egyetértenek ezekkel a nézetekkel, hogy csatlakozzanak hozzánk, és közösen lássunk hozzá alázatos szolgálatunkhoz. Ez nyilván azzal jár, hogy sok embernek változtatnia kell eddigi életén, és nyilvánvalóan mi vagyunk azok, akiknek ezt el kell kezdeni. Meg kell tanuljuk, hogyan lehetünk boldogok anélkül, hogy másokat boldogtalanná tennénk. Jöjjetek, társuljatok a vaisnavákkal, és figyeljétek meg, mi az a gazdagság, amivel rendelkeznek, és amelyet mindenkivel megosztanak.”