Mi az istagosti?

Istagosti az, amikor mindenkire gondolunk. Mindenki fontos. Ne gondold, hogy a te csoportod a legfontosabb. Gondolj mindegyikre, menj végig mindegyiken. Sok dolog van, és mind fontos. Ne panaszkodj mások munkája miatt, hanem tiszteld az elvégzett munkát, és inspiráld az embereket. Köszönd meg! A személyi és egyéb problémákat külön kell megbeszélni, nem az istagostin. Sose beszéljetek problémákról az istagostin, terjesszétek az inspirációt. Ez tartja életben az isteni szolgálat kincsesházát.

Amikor összejöttök, először is készítsetek egy listát az összes programról. Aztán kérdezzétek meg: van valami különlegesen fontos? Az istagostiról mindenkinek örömmel kell kijönnie. Az istagostin megtudod, hogy az emberek mit tesznek Krsnáért. És a cseteken megtudod, hogy a világ összes bhaktái mit tesznek Krsnáért.

Az istagosti a lelki tanítómester kívánsága. Istagosti nélkül nincs templom. Csak üres héj. A templom az a hely, ahol mindenkit elégedetté kell tenni, mindenkit tisztelni kell. A templomi bhaktáknak mindent tudniuk kell, ami a templomban történik. Érdekeljen mások szolgálata! Kevesebb saját egót! Ne csak azzal a szolgálattal törődj, amit te végzel.

Újabban Vrnda-díjakat adunk. Amikor látsz egy bhaktát, aki valami rendkívülit tesz, azt meg kell említeni. Olyan sok szolgálatot végeznek a bhakták. Néha nagyon sokat, de csendben vannak. Néhány dolog sok év előkészületet igényel. Semmit sem tudsz meg, ha nem figyelsz oda.

Tanuld meg értékelni mások munkáját, aztán gondolkozz azon, hogyan tudnád használni. Ez nem könnyű, de próbáld meg! Például Berlinben legalább 50 programunk van Csaitanja Maháprabhuért. A bhakták azért dolgoznak, hogy Krsnát tegyék elégedetté, nem azért, hogy őket dicsérjék. Ha nem törődsz azzal, hogy a másik mit csinál, akkor nem sokat törődsz azzal a másik személlyel.