Egy barátom mindig azt mondja nekem, hogy hagyjam abba a húsevést. Mi hasznom lenne abból, ha vegetáriánus leszek?

A vegetarianizmus olyan életmód, amely nagyon egészséges és bölcs. A vegetáriánus étrendből nem hiányzik semmi, nagyon finom és gazdag ételek vannak, számtalan változatban.

Mindenkinek vegetáriánusnak kellene lennie, hogy megőrizze és javítsa az egészségét. De az egészségen kívül van egy lelki előny is, a vegetáriánust a nagy bölcsek és a világ vallásalapítói védelmezik. Mert, ha már vallásról beszélünk, ez latinul re-ligio, vissza-kapcsolás a teremtőhöz. Azonnal tisztelnünk kell minden egyéb élőlényt is, akik a testvéreink, őket is ugyanaz az Úr teremtette.

Ezzel kapcsolatos a mi felfogásunk a karma-mentes ételről. Ez olyan vegetáriánus ételeket jelent, amelyeket nemcsak nagyon figyelmesen, tiszta, eredeti alapanyagokból készítettek. A felfogás lényege, hogy felajánljuk Istennek, látjuk, hogy Ő adja nekünk az erőt, az energiát, hogy éljünk, és ne tegyünk tönkre a földet azzal, hogy másokat kínzunk, szenvedést okozunk nekik. Minden hatásnak megvan a visszahatása. És nagy szenvedést fog hozni, ha azért ölünk meg élőlényeket, hogy kielégítsük az érzékeinket.

Ezért ha növényeket eszünk, gyümölcsöt és zöldséget, akik szintén élőlények, bocsánatot kérünk Istentől, kérjük, hogy adja nekünk a növény életerejét, hogy szolgálhassuk Őt, hogy a kívánsága szerint élhessünk: harmonikus módon, felkészítve a tudatunkat a valódi evolúcióra és kultúrára.

Gondoljuk el, Isten azért adta nekünk ezt a szép világot, hogy felnőjünk, megtanuljunk különbséget tenni a jó és a rossz között. És ahogyan vannak ragadozók, kannibálok és olyanok, akik válogatás nélkül esznek, vannak olyan személyek is, akik értékelik a jóságot, szeretetet, a lelki hagyományokat, amelyek mind egyetértenek a következő pontban: a személyes és a kollektív haladás érdekében jobb, ha senkinek nem okozunk szenvedést, és tiszteljük mások életét.

A vegetarianizmust védi a tudomány és a bolygó legrégebbi hagyományai, amelyek a szeretet üzenetével emelkedtek ki. Mindenkit megkérünk, legyen tudományosan vegetáriánus, és tájékozódjon jól.

Sok tudományos tény van az egészség, környezetvédelem és szociológia területén, amelyek bizonyítják, hogy a húsipar leállítása jelentős kihatással fog járni az emberiségre, a természetre és a kultúrára. A spektrum egyik végén ott vannak az elterjedt, modern betegségek, amelyek jelentősen hozzájárulnak az állami kiadásokhoz és adókhoz, ott van a víz megfogyatkozása, erdőpusztulás, tavak és föld szennyezése, ami ökológiai problémákat teremt, hozzájárul az üvegház-hatáshoz. A lelkiismeretlen ipar kihasználja az élőlényeket és az anyatermészetet, súlyos kárt okoz az emberek fizikai és lelki közérzetének.

Van néhány egyszerű lépés, ami segít abban, hogy azonnal megváltoztassa a táplálkozási szokásait. Az egészséges, tiszteletteljes és fejlett kultúra érdekében, minden élőlény örömére.

Kellemes vegetáriánus tapasztalatot kívánunk, tartsa mindig az elméjében ezeket a szép gondolatokat: nincs agónia, egyetlen állatot sem áldoznak fel, nem kínoznak meg, nem bánnak velük rosszul miattam.

Már ez a cikk is segíthet abban, hogy vegetáriánus legyen, segíthet abban is, hogy demonstrálja, elmagyarázza, másokat is meggyőzzön a vegetáriánus élet nagy szükségességéről. Képviselje az ügyet mindenki javára.

További részletek és tények a Kanál-forradalom cikkben.