Mit jelent, és mi a célja a mantrák ismétlésének?

A mantrák lehetővé teszik, hogy tudományosan kapcsolatba lépjünk a magasabb tudattal. És mert ez a tudat magasabb, ki fog emelni minket a jelenlegi tudatunkból.

Man elmét, tra felszabadulást jelent. A védikus mantrák zengésével az elménk meg fog szabadulni az anyagi és önző gondolatoktól. Ami azt jelenti, képesek leszünk arra, hogy megkapjuk és megértsük a magasabb, szeretetteljes koncepciókat.

De nem várhatjuk el ugyanezt az eredményt bármely önkényesen kiválasztott mondat ismétlésétől. A védikus mantrák önmagukban örömteliek, erényesek és tele vannak szeretettel. Automatikusan jó tulajdonságai lesznek annak, aki ezekre gondol, ezeket zengi.

Mahámantra: mahá nagyot vagy nagyon fontosat jelent. Ez a híres védikus mantra 16 egyszerű szóból áll: Hare Krsna Hare Krsna Krsna Krsna Hare Hare / Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare. Aki erre a mantrára gondol, ezt énekli, közvetlenül kapcsolatba kerül a legmagasabb lelki szinttel. Olyan ez, mint magának Istennek a telefonszáma.

A mantrázásnak nincsenek szigorú szabályai. Bármikor, bárhol lehet mantrázni, csendben vagy hangosan. És teljesen ingyenes. Próbáld ki!

A mantra fordítása és a kísérő meditáció: Uram, kérlek, tégy engem a szereteted eszközévé, és foglalkoztass engem a szolgálatodban.

Különösen Csaitanja Maháprabhu ajánlotta ezt a mantrát, mint felséges módszert és az egyetlen utat ahhoz, hogy elnyerjük a felszabadulást, és örömmel éljünk ezekben az időkben. Énekeld a Hare Krsnát és légy boldog!