Tud valami információt az új bolíviai farm-projektről?

A Bolívia-jatra erőfeszítéseinek köszönhetően a Vrnda-család be tud mutatni egy új projektet Bolíviában: egy farmot, új célpontot az Inbound Túrák számára.

A hely neve Monasterio Monte Sagrado, csak 115 km a fővárostól, La Paz-tól. A farmra vezető út nagyon szép: a bolíviai Andok magas csúcsaitól ereszkedik alá a kis gyarmatvárosig, Coroico-ig, és mély kanyónokon halad keresztül. Coroico-tól 20 percre van a farm Bolívia zöldterületén, a Monte Sagrado-nak, szent hegynek a lábánál, amelyet aymara nyelven Uchumachi-nak hívnak. A farmot termékeny föld veszi körül.

Ilyen módon Vrnda új célpontot kínál az Inbound Túrák számára, csodálatos helyen. A közeli erdőkben vízesések vannak, ősi inka-utak, afro-bolíviai közösségek, és még sok felfedezni való.

Az ECO-BAMBU MANDALA szervezetet a projekt támogatása céljából hozták létre. Farm és szervezet célja, hogy megvédje a Monte Sagrado ökoszisztémáját. Stevia-t, orchideákat, heliconiát és bambuszt fognak ott termelni, ami a kézművesség alapanyagául szolgál. A farm tehát alternatívát kínál a coca-művelésre, ami ezen a területen nagyon elterjedt.