Mit gondol Dzsajadéva Gítá Góvindájáról? Az Iskconban azzal az attitűddel találkoztam, hogy ez bizalmas írás, nem szabad elolvasni kezdőknek...

Mit gondol Dzsajadéva Gítá Góvindájáról? Az Iskconban azzal az attitűddel találkoztam, hogy ez bizalmas, nem szabad elolvasni a kezdőknek, stb. De én elolvastam egy részét, és nagyon csodálatosnak, extatikusnak találom, inspirálja a Krsna-tudatomat. Miért van ez az attitűd, hogy egy olyan csodálatos írást olvasatlanul kell hagyni? Egyetért vele, és ha igen, miért?

A Gítá Góvinda nagyon bizalmas könyv. Mint sok más, ez is rajta van a listán, a lelki tanítómestereink szigorúan óva intettek, ezeket csak azok olvassák el, akik már nagyon megszilárdultak a lelki életben.

Ma az Internet korában nagyon könnyű bármelyik könyvet megszerezni, és elolvasni. De mi a garancia, hogy helyesen fogjuk érteni?

Ezeket a könyveket határozottan el kell olvasniuk, beszélniük kell róluk a nagyon fejlett lelkeknek, teljesen privát körökben.

Ha elolvassuk egy részét, és úgy érezzük, hogy inspirál, lehet, hogy az olvasó különleges kegyben részesült. De én magam, mint Srila Prabhupáda tanítványa, követem az ajánlását, és tiszteletben tartom a figyelmeztetést, amit kaptam.

Sok ilyen természetű téma nagyon személyes, és még egy nyilvános fórum sem vet nagyon sok fényt ezekre a témákra. Az igazi, mélyen a szívből jövő meghódolás és a fejlett lelkek irányítása biztosan megteremtik a képességet, hogy még magasabb témákat is megértsünk.

Sok szeretettel, őszinte imával, hogy örömet találjon a Krsna-tudatban.